Vasily Yermasov – Volgograd fotballlegenden

Dynamo vant 7: 3. Dette er imidlertid tilfelle da poengsummen ikke gjorde noe. Etter kampen, erstattet Dynamo målvakt målvaktens genser med en svart sjøjakke og gikk til forsiden.

Victor Nabutov forsvarte Leningrad. Han ble skadet – legene fant ikke denne kulen. Etter krigen tilbrakte Viktor Sergeevich noen flere sesonger til Dynamo. Det var lyse kamper, hvor seere kunne se førkrigen Nabutov – glad, hoppende. Men fortsatt berørt og skade, og en pause i taler. I en alder av 31, avsluttet han sin karriere som fotballspiller – skaden tvang ham, og ble en strålende kommentator. En av de beste i vårt land. Forresten, inspirerte Nabutovs eksempel til en annen stor målvakt Vladimir Nikitovich Maslachenko.

Dessverre bodde Victor Sergeevich bare 56 år. Dette skyldes en ulykke og feildiagnose. Legene kunne ikke lagre zhivulyub og en vakker mann. Saken om Viktor Nabutov fortsetter av sin sønn Kirill og barnebarn Victor – kjente journalister i vårt land.

Et år etter blokkasekampen, 2. mai 1943, ble det holdt et annet unikt møte. I Stalingrad, hvor ganske nylig det vanskeligste slaget i kampens historie døde, spilte den lokale traktoren mot Spartak i Moskva. Det syntes at i en by der det ikke var en eneste hel bygning igjen, var det umulig å spille fotball. Men lederen av regionen, Aleksey Semenovich Chuyanov, hadde en annen mening. Fotball i Stalingrad å være – han bestemte seg for. Stedet var Azot stadion, som led minst skade.

Sergeanten fra Den Røde Hær, en deltaker i slaget ved Stalingrad, Vasily Yermasov, ble raskt tilbakekalt fra forsiden til baksiden. Før målvakten til førkrigstiden “Traktor” var den vanskeligste oppgaven – å samle sine kamerater. Noen, som Yermasov, slo fienden på forsiden, noen jobbet bak eller var på sykehus. Noen har allerede lagt ned hodene sine. Men traktoren ble gjenfødt. Sann, under dekke av “Dynamo”. Vasily Vladimirovich klarte å samle de fleste fotballspillere fra førkrigsteamet. “Vi er Stalingrad, vi kan gjøre alt,” målvakten elsket å si.