Selvfølgelig fortsatte livet å kaste opp vanskeligheter

Som en debut i et nytt land, vil det komme ned. Det var ingen hemmelighet for alle at uten frelse, dyktighet og aggressivitet til nykomeren, ville frelse ikke ha skjedd. Mauro scoret mot Vicenza, Bari, Lazio og Roma. Dessverre, for å gjenta relativ suksess fungerte ikke: laget gikk til bunnen i en serie av B.

Men Mauro Camoranesi var ikke motløs: til tross for lagkameratens fiasko vokste hans rykte bare – et uavgjort med Juventus, som var imponert av argentineren, hjalp mye. Resultatet – en skjebnesvangre overgang til Torino. Men hjemme lurte de på: Hvor var denne fyren, og hvorfor savnet vi ham?

Selvfølgelig fortsatte livet å kaste opp vanskeligheter, men debutperioden i Juve viste seg å være nesten perfekt. Scudetto klarte å ta uten store problemer, og i Champions League klarte å komme til finalen, der Milan ventet på Old Trafford. På vei ble Barcelona og Real beseiret. Det var toppen av italiensk fotball.

Mauro Camoranesi: den grusomme skjebnen til den halvglemte titan av italiensk fotball

I finalen ble Camoranesi erstattet i pausen – han ble erstattet av Antonio Conte. Kanskje det var en feil – i den sjakkkonfrontasjonen, hvor begge sider visste hvordan man avbrød rivalens beste kvaliteter, hadde Mauro aggresjon blitt nyttig. Til slutt endte alt i en straff og triumfen til Milanese.
Tre måneder før finalen hadde Camoranesi en ny mulighet til å vise seg i all sin herlighet. Mens Argentina fortsatte å ignorere ham, så Giovanni Trapattoni alt, og han tilbød spilleren en sjanse til å vises i det italienske landslaget. I februar 2003 fikk Camoranesi sin debut for “Azzurri” i en vennlig kamp med Portugal. Da Argentinerne begynte å flytte – men fornærmet, nektet Mauro å forsinket invitasjon.

***

I motsetning til morslandet stolte Italia med Trapattoni rekrutten, som var ivrig etter å takke mentoren. En mulighet til å gjøre dette dukket opp på Euro 2004, som også gikk til den tidligere partneren i “Verona” Massimo Oddo.