Mindre lekeplasser, gigantiske hull. Fotballbanen er spredt av Tsjekkia, som lokker Panenka

Forfatteren av den berømte vršovického dloubáku er kjent leketøy, så ingen overraskelse at fotbalgolf allerede hadde prøvd ut i en tid da denne sporten i Tsjekkia, kanskje ingen visste. “For tolv år siden i Østerrike,” sa Panenka. “Men det var på en ekte golfbane, så litt lenger.”

Så stor lekeplass i Milíčovský skogholt i utkanten av Praha er det ikke. Snarere ligner en miniatyr golf kompleks, med den forskjell at hullene er større og dypere. Det tilhører ikke en liten ball, men fotballen. Og spillerne må transportere ham det føtter.

Ellers er alt som ligner på golf eller minigolf. Kurset har atten hull, hvorav noen har uventede hindringer.Alle har også sin egen “par”: antall spark som spillerne skal få for å få ballen inn i hullet. Fordelen med fotball er ikke lett: barn og eldre kan spille bra.

“Det er en utmerket ide. Alle kan sparke ballen, så det er den perfekte sporten for familier med barn, sier Panenka. “I tillegg er ingenting nok, du trenger bare støvlene eller sports støvlene.”

Også innen et år økte antall spillere fra noen dusin til to tusen. En fotballkamp ble dannet, ledet av treneren av mennets futsalrepresentasjon Tomáš Neumann. Det er han som bryr seg om utviklingen av en ny sport i Tsjekkia.

“Lekeplasser er allerede i Rumburk, Himmelske Fiskene og Litomysl.Og nå i Praha, “Neumann nummerert. “Neste år planlegger vi en annen, telle opp til ti nye. Og hun begynner å spille det første året fotbalgolfové League, “han avslørte planene.

League bør bestå av syv til ti turneringer fra april til september hver måned på en helg runde. Det selv dukker at selv så tidlig som i fjor prøvde veldig opptatt turneringen i Rumburk. “Jeg spilte i et par med en sønn, endte vi opp med fjorten og jeg er ganske stolt av.Det var mange spillere som har vært lenge engasjert blant annet europamester, “forteller han.

I år, den mest berømte bohemák spille golf, men inntil nå var han beklager at det praktisk foten gjelder. “Jeg har alltid sagt: Hvis noen oppfunnet noen pinner på beina, så jeg var definitivt bedre,” lo han. “Nå ser det ut til at endelig noen hørt meg.”