Meksikanerne husket godt navnet på deres nye kjæledyr

Banfield fløy nettopp ut av de store ligaene og fant ikke feil med rekrutterens kvalitet. I eksempel B klarte National Camoranesi å trekke oppmerksomheten til seg selv: han leverte konsekvent baller til Alejandro Glariy, takket være han ble toppscorer i divisjonen. Sam Camoranesi registrerte i sin eiendel 16 mål, slik at “Banfield” klatret til toppen av storbyområdet og gikk inn i playoffs hvor han tapte seieren “Belgrano”.
Til slutt, etter å ha sluttet å bli ansett usynlig, håpet Mauro at store spillere endelig ville slå, men det var ikke tilfelle. “Rover” var stille – som sine konkurrenter. Pokukov, Camoranesi prøvde igjen sin flaks i Mexico, i “Cruz Azul”, nylig feiret mesterskapet. På dette tidspunktet skjedde legionæren ikke, og han tilbrakte produktive to sesonger, etter å ha spilt godt med Juan Francisco Palencia. Sannt, troféet gled bort igjen – denne gangen ble smaken av seier valgt av Pachuka.

Meksikanerne husket godt navnet på deres nye kjæledyr, men resten av verden visste ikke om det. Camoranesi ble ikke innkalt til landslaget – selv ungdommen gikk forbi ham, og ubemerket av midtbanespilleren ble 23 år gammel.

I mellomtiden hadde Cruz Azul ikke nok stjerner fra himmelen, selv om Mauro selv spilte bra og jevnt. Sterkt nederlag i kampen for koppen slått hardt på moralen. Mens Argentina fortsatte å ignorere etterkommeren av Tandil, i Europa begynte de å stirre på ham. Sommeren 2000 tilbød italiensk “Verona” Mexicana nok penger til å si farvel til stjernen deres.

***
Overgang hjalp stagnerende Camoranesi til å vise alt han var i stand til: sammen med ham i laget var slike talenter som Alberto Gilardino, Adrian Mutu og Emiliano Bonazzzoli. Men den sammensetningen, som ennå ikke hadde fullstendig manifestert seg, var for rå, noe som resulterte i at Verona ble tvunget til å kjempe for overlevelse.

Det virket som om Camoranesi var dømt til å ta ett skritt fremover, en andre side og den tredje tilbake. Sammen med ham klumpet klubben, puffing, oppnådde tre seire på rad og klarte å unnslippe.