Marcelo Bielsa setter et beskjedent mål for første sesong som Leeds manager

Marcelo Bielsa ga ikke noe løfte om å bli installert som Leeds Uniteds 21. managerial revy siden han droppet fra Premier League for 14 år siden, selv om han hadde en tillitsstemme for sitt opprinnelige Argentina på verdensmesterskapet.

“Jeg tror vi får se det beste fra Argentina fra neste kamp og utover,” sa den tidligere manageren for Athletic Bilbao og Marseille.Bielsa tilsto at han kanskje ikke var den beste personen til å dømme, gitt at da han hadde ansvaret for Argentina i 2002 da siden ikke kom seg ut av gruppespillet, men han sendte sine beste ønsker til troppen som for øyeblikket sliter i Russland. Fotballliga-inventar: Lampards Derby starter sesongen på Reading Les mer

“Jeg har fast tro på kvaliteten på spillerne og i Lionel Messis ledelse,” sa han. ”Jeg tror de vil lære av de to første kampene sine og ta positive ting fra dem. Jeg vurderer backroom-staben og ledergruppen høyt, og jeg er sikker på at spillerne vil finne en vei ut av denne vanskelige situasjonen.

Bielsa har jobbet med noen av verdens beste spillere, men for sin første jobb i England har han avtalt en toårskontrakt på et noe mindre nivå.62-åringen er neppe den mest girede av ledere, og selv om hans rykte for ideer og innovasjon er enormt, har han ikke en oversikt over å vinne premier.Den olympiske gullmedaljen han hjalp Argentina til å vinne i 2004, er fortsatt som hans mest solide prestasjon, og selv om han tok Athletic Bilbao til to cupfinaler, tapte han dem begge.

I sin siste jobb på Lille ble han lettet for sine arbeidsoppgaver etter bare 13 ansvarlige kamper, noe han beskrev som det laveste punktet i sin lederkarriere. “Selvtilliten min led virkelig,” forklarte han. “Jeg ble fjernet fra stillingen min på laget på 19. plass, selv om vi bare hadde spilt 20% av kampene som jeg fikk kontrakt for.”

Kanskje forståelig, gitt at han bare varte i et drøyt år i sin forrige jobb i Marseille og hastigheten som hans nye klubb har gått gjennom ledere, var Bielsa motvillig til å stille opprykk som mål for første sesong. “Jeg ønsker ikke å forutsi fremtiden, jeg tror ikke det er en god ide å komme med gode uttalelser om intensjon når jeg bare har møtt spillerne,” sa han.

Den nye Leeds manager har blitt hyllet som et trenergeni av blant andre Pep Guardiola, og Mauricio Pochettino siterer ham jevnlig som en formativ innflytelse, selv om han beskjedent bestrider mengden av innflytelse han har hatt på noen av dem. “Jeg vil ikke bli beskyldt for falsk beskjedenhet,” sa han. ”Men jeg har studert begge stilene deres ganske mye.Guardiola er den beste manageren i verden, og ideene hans er hans egne. Pochettino har også bygget sin egen karriere og utviklet en unik stil. Jeg ser ikke for mange av mine egne ideer der.

Et handikap Bielsa vil måtte overvinne er språkbarrieren. Hans innledende pressekonferanse på Elland Road ble gjennomført gjennom en tolk og varte i over en time. “Hvis du sliter med et bestemt språk, vil du ha vanskeligere for å få ideene dine til spillerne,” innrømmet han. “Ord er så viktig. Jeg brukte faktisk 15 år på å prøve å lære engelsk som barn, fordi moren min syntes det var viktig.Hun hadde kanskje rett, men nå må jeg begynne på nytt. ”

Det uunngåelige spørsmålet om en manager med et enormt rykte som dukket opp på Elland Road ble faktisk stilt av en spansk journalist. “Revie eller Clough?” Mannen kjent som El Loco, ikke helt etter sin smak, brøt ut i et bredt smil. “Jeg foretrekker å tape heller enn å jukse, hvis det er det du spør,” sa han. “Jeg liker vakker fotball bedre enn pragmatisk fotball, og hvis du kan spille bra, har du større sjanse for å vinne ting.”