Det er bemerkelsesverdig at alle tre representanter for Uruguay

Den tredje blant de uruguayanske er den oppsiktsvekkende Christian Stuani, som for andre sesong på rad har dratt baller “i grupper” for “Girona”. I nåværende sesong har han skilt seg med 19 presise skudd, med 18 i eksempel og 1 i den spanske cupen.

Det er bemerkelsesverdig at alle tre representanter for Uruguay er ekstremt eldre spillere: Luis Suarez, Edinson Cavani og Christian Stuani – i 32 år. Dette betyr at Uruguay snart kan falle ut av nummeret til de mest vellykkede landene i europeiske konkurranser.

3. POLEN – 86 mål (Robert Lewandowski, Krzysztof Pentek, Arkadiusz Milik)

For mange kan dette virke uventet, men det er Polen som holder tredjeplass i studien, og mer enn selvsikker. Alt takk til de tre store angripende mesterne.

Det beste i polsk fotball når det gjelder ytelse, er fortsatt “Bayern” Robert Lewandowski. Denne sesongen har han allerede brukt 37 mål. Oftest er det annerledes i Bundesliga – 21 ganger, og laget “duplikater” seks ganger. Også på grunn av en 30 år gammel målskytt 8 mål i Champions League (tre “doubles”), 5 – i den tyske cupen (to “dobler”) og et hat-trick i den tyske Super Cup.

På andreplass – følelsen av dagens sesong Krzysztof Pentek. Det var mye snakk om denne spilleren under dagens trekk i det italienske mesterskapet, og derfor vil vi ikke gjenta. Vi oppgir bare fakta – nå har Pentech allerede skåret 29 mål, hvorav 21 – i det italienske mesterskapet (13 – for Genova og 8 – for “Milan”), samt 8 – i den italienske cupen (6 – for “Genova” og 2 – for “Milan”).

Den tredje scorer med et polsk pass er Napoli angriperen Arkadiusz Milik. Denne sesongen er 25 år gammel ikke rammet av hyppige skader, som umiddelbart påvirket hans prestasjon – 20 mål (17 i det italienske mesterskapet, 2 i Europa League og 1 i den italienske cupen).

Gitt Pentek og Mieliks alder (henholdsvis 23 og 25 år), har polsk fotball gode utsikter fra et bombarderende synspunkt i de kommende årene.

1-2. ARGENTINA – 95 mål (Lionel Messi, Sergio Aguero og Mauro Icardi).