Lav lønn, trusler, sen betaling – livet til fotballens ikke-elite spillere

Et stort antall fotballspillere rundt om i verden lever en usikker eksistens hvor kontrakter ikke respekteres og deres kontroll over karriereveien er minimal, ifølge en undersøkelse utført av Global Players Union, Fifpro.

Fifpro Global Employment Report maler et bilde av en bransje med ustabilitet og i et alarmerende antall tilfeller utilstrekkelig regulering, med grunnleggende arbeidsstandarder som ikke blir oppfylt.Blant sine funn er 41% av spillerne har opplevd Betclic forsinket lønnsutbetaling de siste to sesongene, og gjennomsnittlig netto månedlig inntekt av de undersøkte er mellom $ 1000 (£ 804) og $ 2000 per måned. Alan Pardew på nedbør som Crystal Palace mister igjen – Fotball Ukentlig Les mer

Bare 14.000 fotballspillere som jobber i 54 land over hele Europa, returnerte Amerika og Afrika spørreskjemaer. Det antas å være den største undersøkelsen av profesjonelle idrettsfolk utført, selv om engelsk, spansk og tysk liga var blant en rekke høyprofilerte organer som ikke deltok.Fifpro mener at dette ikke bør forringe undersøkelsens effektivitet, og påpeke at det ligger i fare for å forfølge en fotballkarriere for dem under eliten.

“Dette handler om virkeligheten i vår fotballindustri, som er helt forskjellig fra hva de fleste fans tenker, sier Theo van Seggelen, generalsekretær i Fifpro.

“Det viser at ikke alle fotballspillere har tre forskjellige biler i tre forskjellige farger. Vi ser virkelig rapporten som en mulighet for akutt endring, fordi vi ikke lenger kan akseptere denne situasjonen. Det er bekreftelse på hva vi allerede vet, men problemene er også enda verre enn jeg hadde trodd. Jeg håper klubbene innser at de må føle seg virkelig skamfullt. ” More info here

Hovedsak blant Fifpro bekymringer er spørsmålet om sen betaling.FIFA-regler gir klubber til å betale spillere opptil 90 dager etter forfallsdato; Utover dette punktet er en spiller lov til å ensidig bryte kontrakten, selv om begrensningene i overføringsvinduet ofte gjør dette upraktisk. Rapporten fant at 78% av senbetalingene falt innenfor det tre måneders vinduet; Resten, som utgjorde nesten en av ti av de undersøkte spillerne, ble tvunget til å vente lenger. Fifpro tilskriver dette til “jackpot økonomi”, hvor klubber bruker tungt på begynnelsen av en sesong uten å vite om de kan respektere forventede utbetalinger, og i løpet av en kort karriere hvor bare 5% av respondentene var 33 år eller eldre, har slike forsinkelser alvorlig bank -effekter på levebrød. Facebook Twitter Pinterest Andelen spillere som har opplevd betalingsforsinkelser i hvert deltakerland.Foto: Court of Fifpro / Handout

Siste sesong spilte jeg 12 måneder på to klubber, og jeg ble ikke betalt i ni måneder, sier en anonym spiller fra Romania, hvor 74% av spillerne rapporterte forsinkelser. “Den første klubben sa at de ikke hadde noen penger. I januar fikk jeg tilbud om å gå til en annen klubb. Klubben jeg spilte for sa at jeg bare kunne gå hvis jeg ga opp på mine tre måneders ubetalte lønn. Jeg er enig. Jeg ønsket å spille.

“Den andre klubben løst etter seks måneder, og jeg mottok ingen penger. Mine foreldre betalte for støvlene mine, min mat og mer.De måtte også ta vare på seg selv og min tvillingebror og søster. “Van Seggelen, som foreslår 90-dagers perioden, reduseres i første omgang til en måned, ønsker sterkere sanksjoner mot land som har klubber Ikke betal spillerne sine med det samme. “Du må ha et lisenssystem der det er forbudt. Det er eksempler i Vest-Europa, og det er veldig enkelt å kopiere det. Kontroller er nødvendig, og hvis en føderasjon ikke er villig til å gjøre det på riktig måte, må du ha det gøy å si at deres landslag ikke lenger kan spille Betclic kvalifiserende spill, eller bruke økonomiske sanksjoner. ”

Fifpro avdekket mange forekomster av spillere er ofre for økonomisk overspekulasjon av klubber.Over 6% av spillerne hadde blitt tvunget til å trene alene av en klubb – et fenomen som er dobbelt så sannsynlig å bli opplevd av utlendinger og effektivt en form for ensom inneslutning – og 22% var klar over øvelsen. I de aller fleste tilfeller forsøkte klubber å fjerne en spiller fra lønnsregningen eller tvinge dem til å signere en mindre gunstig kontrakt ved å fryse dem ut av kontakt med sine lagkamre og sjansen til å trene konvensjonelt. Facebook Twitter Pinterest Pie diagram viser andelen spillere som er laget for å trene alene – og årsakene til denne behandlingen.Foto: Court of Fifpro / Handout

Fri bevegelse er et tilhørende problem, og 29% av respondentene rapporterte at de hadde blitt tvunget til å bli med i en klubb mot deres vilje til tross for å ha en pågående kontrakt, vanligvis på grunn av press av agenter eller andre tredjeparter. Av dette tallet hadde 47% også opplevd manglende betaling. I Serbia oppgav 82% av spillerne at de hadde blitt utsatt for et slikt trekk.

Fifpro håper slike data vil styrke den juridiske saken mot overføringsmarkedet som det ble sendt til EU-kommisjonen i september.Van Seggelen skal levere rapporten til EU-kommisjonen på tirsdag og vil fremheve hva han mener er den restriktive innflytelsen av overføringsavgift på fotballens arbeidsmarked: Undersøkelsen fant at 29% av de som overførte for en avgift ble påvirket for å signere for en Klubben som ikke valgte dem.

Blant en rekke andre problemer som ble fremhevet av undersøkelsen, som 13.876 individer reagerte på, var at 10% av spillerne hadde blitt truet av fans, klubbledelse eller medarbeiderne under deres karriere. Dette inkluderte en spesielt høy figur fra Skottland, hvor 34% rapporterte trusler om vold på en kampdag fra supportere – andre bare til DR Kongo – mens spillerne var tre ganger mer sannsynlige enn det globale gjennomsnittet å ha blitt truet av en annen spiller.Sektariske spenninger antas å være bak denne statistikken. Facebook Twitter Pinterest Denne grafikken viser landene – inkludert Skottland – hvor de høyeste prosentandelene av spillerne har blitt truet av vold. Foto: Court of Fifpro / Handout

PFA, med støtte fra rapporten og med stor innflytelse i Fifpro, slått ut på grunn av styrken av mekanismene som den mener den allerede driver for engelsbaserte spillere.Det har mangeårige kollektive forhandlinger på plass for å forbedre og forhandle sine forhold og rettigheter. Bobby Barnes nestleder, Bobby Barnes, er president for den globale kroppsdelingen i Europa, men følte at undersøkelsens fokus var mindre relevant for medlemmene.

“Vi følte oss med å fortyde statistikken,” sa Barnes. vergen. “Vår sak er så god som det er, og vi vil langt fremheve situasjoner der ting går galt.”

Vår posisjon er at forfalte kreditter er det store problemet som møter fotballspillere globalt, og vi støtter helt trekk for å sikre at klubber betaler spillere og respekterer sine kontrakter. “